Dutch action report March 14th


Drie Nederlanders kwamen op maandagavond kort in actie: Bernadina en Halman kregen een slagbeurt en Jansen gooide een inning.

Bernadina viel tegen de Tigers in voor Nyjer Morgan, die in het midveld was begonnen. In zijn enige slagbeurt sloeg Bernadina een honkslag op pitcher Daniel Schlereth. Hij werd niet binnengeslagen en de Nationals verloren de wedstrijd met 4-2.

AB R H RBI BB SO LOB AVG.
Roger Bernadina CF 1 0 1 0 0 0 0 0.281

Net als Bernadina begon Halman op de bank en mocht hij als vervanger voor de startende midvelder (Franklin Gutierrez) een keer aan slag verschijnen. Halman kwam helaas niet tot een honkslag, maar kreeg drie slag. De Mariners wonnen de wedstrijd van de Cubs met 5-3.

AB R H RBI BB SO LOB AVG.
Greg Halman  CF 1 0 0 0 0 1 0 0.235

Kenley Jansen was de laatste Nederlander die in actie kwam op maandag. In de wedstrijd van de Dodgers tegen de Rangers kreeg hij zijn eerste punt van Spring Training tegen. Jansen gooide kwam in de zevende inning met een 4-2 achterstand op de heuvel en na een honkslag en een keer vier wijd kreeg hij deze bloop-single tegen, waardoor Texas het vijfde punt scoorde. Hierna kwam Jansen gelukkig snel uit de inning. De Dodgers verloren de wedstrijd uiteindelijk met 5-4.

IP H R ER BB SO HR ERA
Kenley Jansen 1.0 2 1 1 1 1 0 1.80

Veel teams hadden op maandag een rustdag en ook vandaag zijn er teams met rustdagen. Slechts vier wedstrijden worden uitgezonden op MLB.tv. Daaronder is de wedstrijd van de Orioles van Rick van den Hurk tegen de Astros. Wellicht dat van den Hurk vandaag weer in actie komt. Hij is met de volgende werpers nog in de race van een van de laatste twee spots in de bullpen: Jason Berken, Mark Hendrickson, Clay Rapada, Ryan Drese en Josh Rupe. Manager Buck Showalter gaf al eens aan dat hij niet met alleen maar ‘one-inning relievers’ het seizoen in wil gaan en dus ook een long reliever in de bullpen wilde hebben. Er zijn drie relievers, die deze Spring Training ook al gestart hebben: Jason Berken, Mark Hendrickson en Rick van den Hurk. Berken en Hendrickson lijken dus de grootste concurrenten voor VdH.

Loek van Mil zal vanavond waarschijnlijk voor de tweede keer in actie komen voor de Angels in de wedstrijd tegen de Padres. De wedstrijd wordt helaas niet uitgezonden, maar is wel te volgen via Gameday en begint om 9 uur Nederlandse tijd.

Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: