Fantasy Draft Guide part 1


Met nog twee weken te gaan tot de draft in de All Bases Covered Fantasy League ’11 is het tijd voor wat meer aandacht voor Fantasy Baseball! Die aandacht komt er via de draft guide, waarin ik uitleg hoe de draft werkt en welke spelers je wel en vooral ook niet kan/moet kiezen. Daarnaast komt er een post over spelers waarvoor je best een gok kunt wagen. Vandaag deel 1 met een snelle uitleg over de draft.

De draft
In de draft, die voorlopig gepland staat voor maandag 28 maart om 9 uur, krijgt elke manager een willekeurig plek. In de willekeurige, door Yahoo bepaalde, volgorde kunnen de managers om en om een speler draften. De spelers zijn door Yahoo geranked en staan in een volgorde waarin de beste speler bovenaan staat en de slechtste speler onderaan. De manager met de eerste pick kan dus elke speler kiezen die hij wil, maar zal hoogstwaarschijnlijk de beste speler op de lijst kiezen (Albert Pujols). Op deze pagina vind je de volgorde waarin de spelers, in drafts die al hebben plaatsgevonden, gedraft zijn.

Als er veel teams in de league zitten (op dit moment 11 teams, meld je aan als je wilt spelen!) is het vervelend als je een van de laatste picks te hebben, dan mis je immers veel goede spelers. Om dit te compenseren krijgt de laatste manager uit de eerste ronde de eerste pick in de tweede ronde en wordt de volgorde uit de eerste ronde volledig omgedraaid. In de derde ronde is de volgorde weer het zelfde als in de eerste ronde en zo gaat dat door tot het einde van de draft.

Het zou mooi zijn als je aanwezig kunt zijn tijdens de draft, dit zorgt ervoor dat je meer invloed hebt op hoe je team er uit zal zien en zorgt er bovendien voor dat de draft uiteindelijk minder tijd zal kosten, omdat jij zelf sneller pickt dan de auto-pick van Yahoo. Als je er niet bij kunt zijn, kun je wel je voorkeur voor bepaalde spelers aangeven door je Pre-Draft Player Rankings aan te passen. Dit kun je doen via de knop ‘My Team’ bovenin je scherm als je ingelogd bent bij Yahoo.

Als je een keer wilt oefenen met draften, kun je meedoen met een Mock Draft. In deze drafts doen echte managers mee, maar het team dat je draft is niet geldig in een fantasy league. Het is dus puur om te oefenen en kennis te maken met het systeem. Het is bovendien een mooie manier om uit te vinden op welke plaatsen sommige spelers in de ranking staan. Op deze pagina kun je je inschrijven voor een Mock Draft.

In de komende dagen zullen er meer posts komen over Fantasy Baseball. Deze posts zullen voornamelijk gaan over spelers die je in de draft kunt kiezen. Als jij andere vragen hebt of andere dingen uitgelegd wilt hebben of je nog wilt inschrijven voor de league, stuur mij dan even een mailtje.

Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: