Dutch action report March 12th


Zaterdag was een rustig avondje voor de Nederlanders. Alleen Roger Bernadina kwam in actie voor de Nationals. Vanavond zal dit anders zijn: het Nederlands team speelt haar tweede wedstrijd tegen een Major League Team. Vergeet, als je gaat kijken, niet dat de klok in Amerika vannacht een uurtje naar voren is gezet. De wedstrijd begint, net als een groot deel van de wedstrijden in de MLB Spring Training, dus om zes uur Nederlandse tijd!

Zoals gezegd was Bernadina de enige Nederlander die speelde op zaterdagavond. Het ging niet zo lekker met ‘The Shark’, die het duel met de Yankees als leadoff en center fielder startte. In zijn vier slagbeurten kreeg hij drie keer drie slag en kwam hij niet tot een honkslag. Ondertussen zag hij een concurrent voor een plek in het outfield opnieuw goed spelen. Michael Morse ging 2-3 met 3 RBIs en bracht daarmee zijn slaggemiddelde naar .500. Hij sloeg bovendien zijn vijfde home run van de Spring Training en het begint er op te lijken dat de Nationals niet meer om hem heen kunnen. De Nationals wonnen de wedstrijd overigens met 6-5 na een walkoff single van Derrek Norris.

AB R H RBI BB SO LOB AVG.
Roger Bernadina CF 4 0 0 0 0 3 0 0.259

Het is duidelijk dat het seizoen steeds dichterbij komt, want vanavond wordt vrijwel elke wedstrijd op MLB.tv uitgezonden. Slechts 7 wedstrijden zijn alleen via gameday te volgen. Voor mensen zonder een abonnement op MLB.tv is het nog even wachten tot woensdag wanneer ESPN America de wedstrijd tussen de Red Sox en Braves uitzendt.

Het Nederlands team komt vanavond in actie tegen de Philadelphia Phillies. Het is mij nog niet gelukt om een lineup van de Phils te vinden en ik kan ook nergens zien wie de startende werper wordt. Wel heb ik al gelezen dat maar een starter (Ben Francisco) de 2 1/2 uur durende busreis naar Fort Myers zal maken voor de wedstrijd tegen de Twins. Wellicht dus dat de Phillies met een sterker team dan de Rays aan zullen treden tegen het Nederlands team. In elk geval zullen Danys Baez en Michael Stutes tegen de Twins gooien en zal Roy Oswalt in een Minor League Spring Training oefenwedstrijd gooien op het Carpenter Complex van de Phillies. Er wordt opvallend weinig melding gemaakt van de wedstrijd tussen Nederland en de Phillies, maar als ik vanmiddag nog een opstelling vind, post ik die uiteraard direct hier!

Vanavond om zes uur onze tijd dus is de wedstrijd hier te volgen.

Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: