Dutch action report March 11th


Omdat mijn eigen honkbalseizoen ook weer is begonnen, heb ik de laatste week iets minder kunnen posten. Het is echter niet de bedoeling dat ik op deze site alleen nog Dutch action reports ga plaatsen. Binnenkort zal ik ook weer ander nieuws, fantasy baseball en baseball slang behandelen.

Gisteren kwamen vier Nederlanders in actie en waren opnieuw uiteenlopende resultaten. Jones en Jansen zullen tevreden zijn geweest, maar Halman en vooral van den Hurk kunnen onmogelijk tevreden zijn geweest met hun prestaties.

Andruw Jones was de eerste die in actie kwam. Hij speelde om 7 uur onze tijd met zijn Yankees tegen de Braves. Hij startte de wedstrijd als tweede slagman, achter Derek Jeter, en speelde in het linksveld. Hij kwam drie keer aan slag, sloeg een honkslag (double), kreeg een keer vier wijd en een keer drie slag. Andruw scoorde bovendien een van de twee punten, die door de Yankees gescoord werden in  de wedstrijd die met 6-2 verloren werd.

AB R H RBI BB SO LOB AVG.
Andruw Jones LF 2 1 1 0 1 1 0 0.238

Rick van den Hurk kreeg opnieuw een kans op vrijdag. In zijn eerste twee outings gooide hij respectievelijk tot 2 en 3 innings, maar gisteren kreeg hij slechts een inning van manager Buck Showalter. Hij kwam in de negende wedstrijd op de heuvel voor de Orioles bij een stand van 8-5 voor de Phillies. ‘The Holland Hammer’ begon voortvarend aan de inning. Na een groundout en een strikeout leek het na twee slagmensen met twee uit een hele sterke outing te worden, maar toen ging het mis. Via een honklag, een hit by pitch, een double, een veldfout en een home run scoorden de Phillies nog eens vijf punten. De laatste slagman werd nog uitgeschakeld met drie slag, maar het was opnieuw geen bemoedigende prestatie van de Eindhovenaar. De Phillies wonnen de wedstrijd uiteindelijk met 13-6.

IP H R ER BB SO HR ERA
Rick van den Hurk 1.0 3 5 2 0 2 1 6.00

Kenley Jansen was een van de weinige lichtpuntjes voor de Dodgers in hun wedstrijd tegen de Athletics, die met 9-2 wonnen. Kenley kwam in de zesde inning, met een 4-1 achterstand op de heuvel, en gooide een perfect inning. Een van zijn drie nullen werd met drie slag aan de kant gezet. Jansen behoudt door deze perfect inning zijn mooie ERA van 0.00 en is waarschijnlijk de beste Nederlander deze Spring, gevolgd door Bernadina.

IP H R ER BB SO HR ERA
Kenley Jansen 1.0 0 0 0 0 1 0 0.00

Gregory Halman mocht voor de derde dag op rij spelen en viel in voor zijn concurrent om een positie op het active roster Michael Saunders in het center field. In de wedstrijd tussen de Mariners en de Indians, die in een 5-5 gelijkspel eindigde, kwam hij in zijn twee slagbeurten niet tot een honkslag en kreeg hij een keer drie slag.

AB R H RBI BB SO LOB AVG.
Greg Halman CF 2 0 0 0 0 1 1 0.250

Vandaag worden er op MLB.tv acht wedstrijden uitgezonden, waarvan de wedstrijd tussen de Yankees en Nationals voor ons waarschijnlijk het meest interessant is, omdat daarin wellicht Andruw Jones en Roger Bernadina tegenover elkaar staan. Morgen lees je hier weer hoe het de Nederlanders vergaan is.

Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: