Dutch action report March 9th


Naast het Nederlands team, dat tegen de Tampa Bay Rays speelde, waren er natuurlijk ook onze Nederlandse MLB’ers die voor hun teams speelden. Op woensdag waren dat outfielders Roger Bernadina, Greg Halman en Andruw Jones.

Bernadina was de leadoff en centerfielder van de Nationals in de wedstrijd tegen de Marlins. Vier keer mocht hij bij de plaat verschijnen. In zijn eerste twee slagbeurten moest hij met drie slag naar de kant. Zijn derde beurt sloeg hij een honkslag en bij zijn laatste kans legde hij een mooie sacrifice bunt neer, die door de velders van de Marlins slecht verwerkt werd. Bernadina was safe op het eerste honk en wist, net als eerder na zijn honkslag, te scoren. De Nationals wonnen de wedstrijd met 8-4 en zijn nu  7-3 na tien wedstrijden.

AB R H RBI BB SO LOB AVG.
Roger Bernadina CF 3 2 1 0 0 2 1 0.316

Greg Halman mocht opnieuw invallen bij de Mariners. Ook in de wedstrijd tegen de Dodgers deed hij dat als midvelder voor Franklin Gutierrez. Als diens vervanger kreeg hij twee slagbeurten waarin hij een honkslag sloeg en een keer drie slag kreeg. Met deze honkslag schroefde hij zijn slaggemiddelde op naar een mooi .333. De kans dat hij het team gaat halen, lijkt zo iets groter te worden. Mede ook omdat zijn concurrent Michael Saunders een average van .150 heeft. Ook de Mariners wonnen hun tiende wedstrijd (9-4) en zijn nu 6-4.

AB R H RBI BB SO LOB AVG.
Greg Halman CF 2 0 1 0 0 1 0 0.333

Ook Andruw Jones had een goede dag woensdag. Hij was de linksvelder voor de Yankees in de wedstrijd tegen de Pirates en kreeg weliswaar twee keer drie slag, maar sloeg ook zijn eerste home run voor de Yanks. Met de (solo)home run sloeg hij zijn vierde punt binnen deze Spring Training en bracht hij zijn slaggemiddelde omhoog naar .211. Ook de Yankees wonnen hun wedstrijd en zijn na elf wedstrijden 6-5.

AB R H RBI BB SO LOB AVG.
Andruw Jones LF 3 1 1 1 0 2 2 0.313

Vanavond zien we waarschijnlijk van den Hurk weer in actie. Als hij speelt, is hij te zien op MLB.tv waar ook de Yankees-Phillies wedstrijd te zien is. In die wedstrijd zijn C.C. Sabathia en Roy Halladay de starting pitchers.

Het Nederlands team kwam in de wedstrijd tegen de Tampa Bay Rays dichtbij een overwinning. De Rays, die alleen maar non-roster invitees opstelden tegen de Nederlandse amateurs, straften een slechte inning van Nederland af en wonnen uiteindelijk met 4-3.

Voor Nederland was veteraan Rob Cordemans, die tijdens de World Baseball Classic al had laten zien zich wel raad te weten met MLB-spelers, de starter. Hij gooide drie hele sterke innings tegen de Rays, waar Casey Kotchman de bekendste speler was, kreeg slechts een honkslag tegen en gooide een keer vier wijd. Nederland kwam in de tweede inning op voorsprong toen Dwayne Kemp, na hits van Raily Legito en Jeffrey Arends, met lopers op het eerste en derde honk via een force out Raily Legito over de thuisplaat sloeg.

Lange tijd kregen de Rays geen grip op het pitchen van David Bergman, die Cordemans in de vierde inning had vervangen, en Leon Boyd, maar in de zevende inning ging het mis. Chris Carter, vorig jaar nog 100 MLB-wedstrijden voor de Mets, sloeg een double op het werpen van Boyd en werd door Daniel Mayora binnengeslagen. Na nog een paar hits, een fout en twee wilde worpen (een van Boyd en een van zijn vervanger Berry van Driel) was de stand 4-1 voor Tampa Bay.

In de achtste inning deed Nederland nog iets terug. Honkslagen van Michael Pluijmers, Bas de Jong en Bryan Engelhardt op reliever Jonah Bayliss, die al Major League ervaring heeft en ook in Japan op het hoogste niveau speelde, zorgden voor twee punten. Maar via een dubbelspel zorgden de Rays ervoor dat Nederland niet langszij kon komen. Nick Stuifbergen en Diegomar Markwell gooiden de wedstrijd uit voor Nederland en kwamen niet meer in de problemen. Al met al een mooie wedstrijd en de Nederlanders zijn opnieuw een prachtige ervaring rijker. De box score van de wedstrijd vind je hier.

Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: