Dutch action report March 6th


Op zondagavond kwamen Roger Bernadina, Rick van den Hurk, Andruw Jones en Greg Halman allemaal in actie. Over het algemeen was het een redelijk positieve dag voor de Nederlanders.

Roger Bernadina kreeg als invaller in de wedstrijd tussen de Braves en de Nationals een slagbeurt. Hij kwam daarin niet tot een honkslag. The Shark verving Nyjer Morgan in het midveld, maar viel deze wedstrijd – in tegenstelling tot eerdere wedstrijden – niet op. De Braves wonnen de wedstrijd simpel met 5-0.

AB R H RBI BB SO LOB AVG.
Roger Bernadina CF 1 0 0 0 0 0 1 0.333

Rick van den Hurk maakte zijn tweede outing van deze Spring Training voor de Baltimore Orioles. Hij mocht drie innings gooien in de wedstrijd tegen de Minnesota Twins. Het lijkt erop dat hij dezelfde voorbereiding heeft als de starters (eerste outing twee innings, tweede outing drie innings), zodat hij in het geval dat een starter geblesseerd raakt een plek in de starting rotation in beslag kan nemen. Toch lijkt het erop dat VdH een grotere kans heeft om het team te halen als (long)reliever. Op papier ziet de tweede wedstrijd van ‘The Holland Hammer’ er niet slecht uit. In drie innings kreeg hij maar twee honkslagen en een punt tegen en gooide hij bovendien twee strikeouts. Toch zal hij niet helemaal tevreden geweest zijn, want hij gooide ook nog vier keer vier wijd. Al met al een redelijke outing voor van den Hurk, die zal moeten zorgen dat hij in zijn volgende wedstrijd minder vier wijd gooit.  De Twins wonnen de de wedstrijd met 3-0.

IP H R ER BB SO HR ERA
Rick van den Hurk 3.0 2 1 1 4 2 0 3.60

Andruw Jones kende zijn beste wedstrijd van de ST tot nu toe. In een wedstrijd waarin de Yankees de Astros met 10-8 versloegen, sloeg Andruw in drie slagbeurten twee honkslagen. Hij scoorde zelf een punt en sloeg ook nog een teamgenoot over de plaat. Hij schroefde daarmee zijn slaggemiddelde op naar .231.

AB R H RBI BB SO LOB AVG.
Andruw Jones LF 3 1 2 1 0 0 0 0.231

Greg Halman kreeg opnieuw een kans bij de Seattle Mariners. Als invaller in het midveld voor Ryan Langerhans kreeg hij in zijn enige ‘plate appearance’ vier wijd. De Mariners verloren overigens met 6-1 van de Giants, voor wie Tim Lincecum in zijn start 7 strikeouts gooide in 3.2 inings.

AB R H RBI BB SO LOB AVG.
Greg Halman CF 0 0 0 0 1 0 0 0.300

Vanavond veel wedstrijden op MLB.tv. Twee van deze zes matchups steken er bovenuit: de herhaling van de World Series van 2010 Giants vs. Rangers en de rematch van de World Series in 2009 Yankees vs. Phillies.

Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: