2011 Predictions: AL Wild Card


De achtste en laatste plek in de playoffs komt uit de Wild Card race in de American League. Slechts vijf teams kregen van jullie stemmen voor de Wild Card winst. Drie van die teams spelen in de AL East en de kans lijkt ook groot dat de winnaar van de Wild Card race in de American League uit de sterkste division in de MLB zal komen.

Frontrunners
De New York Yankees lijken op voorhand de grote favoriet voor het winnen van de race om de Wild Card. In de eigen division zullen ze het volgens jullie moeten afleggen tegen de Boston Red Sox, maar omdat de division zo sterk is, lijkt de kans groot dat de Yanks ook een plek in de playoffs zullen pakken. Met 26% kregen zij de meeste stemmen voor de Wild Card en ze kregen bovendien verre weg de meeste absolute stemmen. Iedereen verwacht dat de Yankees, van wie de starting rotation op dit moment het zwakste punt is, zich later in het seizoen via een trade nog zullen versterken met een goede starting pitcher. Die extra pitcher zou hen net dat streepje voor geven op de grootste concurrenten voor de Wild Card: de Rays en de Athletics.


Andere kandidaten
De Rays en Athletics kregen namelijk allebei 20% van de stemmen. De Rays raakten Matt Garza, Rafael Soriano, Grant Balfour, Randy Choate, Joaquin Benoit, Dan Wheeler, Carlos Pena en Carl Crawford kwijt en trokken Manny Ramirez, Johnny Damon en Kyle Farnsworth als belangrijkste vervangers aan. De rest wordt opgevuld door eigen talenten uit de Minors. De Rays lijken daardoor minder sterk dan in het afgelopen seizoen, waarin zij de AL East nog wisten te winnen. De Athletics versterkten vooral de bullpen en de slagploeg en hadden al een hele sterke starting rotation, maar als je het totaalplaatje afzet tegen dat van de teams uit de AL East verwacht ik niet dat zij de Wild Card uiteindelijk zullen winnen.
Volgende in het rijtje zijn de Orioles (11%), die zich heel erg versterkt hebben (Derrek Lee, Mark Reynolds, Vladimir Guerrero, J.J. Hardy, Justin Duchscherer en Kevin Gregg) hebben net niet de starting pitching om helemaal in de top mee te draaien en de White Sox (10%) zien er in mijn ogen iets sterker uit dan de Orioles met aanwinst Adam Dunn en een diepere rotation.

Predictions
Voor een groot deel ben ik het met jullie eens, maar als je naar mijn voorspelde Win-Loss records gekeken had viel al op dat ik de Sox iets hoger inschatte dan de Orioles, die volgens mij op een vierde plaats in de AL East zullen eindigen.  De Yankees zullen met deze voorspelling, net als vorig seizoen, de AL Wild Card winnen en de laatste overgebleven plek in de playoffs invullen.

ABC lezers All Bases Covered W-L Record
WC Yankees Yankees 95-67
Rays Rays 90-72
Athletics Athletics 87-75
Orioles White Sox 87-75
White Sox Orioles 85-77

Met de Wild Card winnaar hebben we het volledige playoffs plaatje compleet. In de Division Series zouden we dan de volgende matchups krijgen:
Red Sox vs. Twins
Yankees vs. Rangers

Ik denk dat we ons dan weer op mogen maken voor een van de mooiste ALCS matchups die mogelijk zijn:
Red Sox vs. Yankees

In die serie verwacht ik dat de Yankees net de ‘edge’ hebben over de Sox en zich opnieuw zullen plaatsen voor de World Series, waarin de Phillies met hun pitching favoriet zijn. De Phillies zijn dan ook voorlopig mijn pick voor de World Series titel in 2011. Laat via de poll weten welk team jouw favoriet is voor de World Series titel. In de poll staan alle teams die in deze serie volgens jullie en/of volgens mij in de playoffs terecht zullen komen.

Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: