2011 Predictions: AL West


Nog een division over in de American League: de Western Division. De voorspellingen die jullie via de polls voor deze division maakten zijn het meest eenduidig van allemaal. Elk team heeft voor een bepaalde eindpositie de meerderheid van de stemmen ontvangen.

Playoff race
De Rangers zijn na het bereiken van de World Series in 2010 de grote favoriet voor het winnen van de AL West. 64% van jullie is het daarmee eens. De Rangers trokken in Adrian Beltre een sterke slagman aan en met Brandon Webb trokken ze een voormalige Cy Young Award winnaar aan. Het is echter nog de vraag of Webb hersteld is van zijn lange blessureleed. De laatste weken komen er steeds meer geruchten de wereld in dat hij nog lang niet de goede snelheid terug heeft. Neftali Feliz zal waarschijnlijk zijn rol als closer inruilen voor die van starter. Hij heeft in de Minors altijd als starter gepitcht en een groot deel van het front office van de Rangers heeft hem altijd als starter gezien. Toch is er ook een aantal mensen die er van overtuigd is dat hij als closer beter zou fungeren. Het laatste woord is hier nog niet over gesproken.
De grootste concurrent van de Rangers zullen de Athletics zijn, die vooral hun bullpen en slagploeg goed versterkt hebben. Vorig jaar kregen de A’s al de minste runs tegen van alle teams in de American League en de pitching is nog sterker geworden. De slagploeg, die vorig jaar niet goed was, krijgt hulp van Hideki Matsui, Josh Willingham en David DeJesus. Volgens 70% procent van jullie moet dit genoeg zijn voor een tweede plaats.


Middenmoot
De Angels lijken dankzij een teleurstellend off-season gedoemd voor een zwaar seizoen. Ze leken de frontrunners voor Carl Crawford en Rafael Soriano, maar zagen beide spelers naar de AL East vertrekken. Ze trokken Vernon Wells aan van de Blue Jays, maar gaven in ruil daarvoor wel Juan Rivera en Mike Napoli op. Die laatste werd vier dagen later in een trade doorgestuurd naar de grote concurrent: de Rangers. 50% van jullie verwacht dat zij op de derde plaats in hun division zullen eindigen.

Bodem
De Mariners lijken opnieuw op weg naar de laatste plaats in de AL West. Het team werd deze winter niet veel sterker met nieuwe aanwinsten. Het is te hopen dat we Greg Halman er vaak in actie zullen zien, dan is het voor ons nog het kijken waard. Uiteraard zijn ook de wedstrijden waarin AL Cy Young Award winnaar Felix Hernandez op de heuvel staat leuk om te zien, maar de Mariners zullen volgens mij en volgens 67% van jullie op de laatste plaats eindigen in de AL West.

Predictions
Opnieuw een division waarin wij het volledig met elkaar eens zijn. Hieronder een overzicht van hoe de eindstand in de American League Western Division er uit zou zien.

ABC lezers All Bases Covered W-L Record
1e Rangers Rangers 93-69
2e Athletics Athletics 87-75
3e Angels Angels 81-81
4e Mariners Mariners 68-93
Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: