Dutch action report March 3rd [UPDATE]


Vijf Nederlanders kwamen gisteren in actie in Spring Training wedstrijden in Florida en Arizona. Shairon Martis maakte zijn seizoensdebuut, Jair Jurrjens maakte zijn tweede start, Kenley Jansen gooide zijn tweede inning van het seizoen en Greg Halman en Roger Bernadina speelden beide een deel van de wedstrijden van hun teams.

Jurrjens mocht in de wedstrijd tegen de Tigers, die live werd uitgezonden op ESPN, starten en 3 innings gooien. Zijn eerste twee innings kwam hij niet in de problemen, maar de derde inning ging het iets minder. Hij gaf drie hits op, waaronder deze verre home run, en kreeg twee verdiende punten tegen. Positief was dat hij geen vier wijd gooide en weinig moeite leek te hebben om zijn spots te raken. De Braves wonnen de wedstrijd met 4-3 na een walk-off single van Mat Young.

IP H R ER BB SO HR ERA
Jair Jurrjens 3.0 3 2 2 0 1 0 3.60

Kenley Jansen had ook in zijn tweede inning van deze Spring Training weinig moeite. Hij kreeg weliswaar een honkslag tegen en gooide een keer vier wijd, maar de honklopers wisten niet te scoren. De Dodgers verloren de wedstrijd van de Reds met 3-1.

IP H R ER BB SO HR ERA
Kenley Jansen 1.0 1 0 0 1 0 0 0.00

Martis maakte voor het eerst dit seizoen zijn opwachting voor de Washington Nationals. Hij mocht als reliever de zesde inning gooien in een wedstrijd tegen de St. Louis Cardinals. Hij kreeg drie honkslagen tegen en twee onverdiende punten dankzij een vangfout, die hij zelf maakte. Geen goede start van Spring Training voor Martis, die een heel erg goede ST moet draaien om een plek op het active roster te winnen. In dezelfde wedstrijd, die door de Cardinals met 7-5 wonnen, kreeg Bernadina als invaller een slagbeurt. Hij sloeg een grondbal naar de tweede honkman en werd uitgegooid. [UPDATE]: Inmiddels hebben de Nationals bekend gemaakt dat Martis met twee andere pitchers is teruggezet naar Minor League Spring Training.

IP H R ER BB SO HR ERA
Shairon Martis 1.0 3 2 0 0 0 0 0.00
AB R H RBI BB SO LOB AVG.
Roger Bernadina CF 1 0 0 0 0 0 0 0.571

Tenslotte was er nog Greg Halman, die voor de Mariners in de wedstrijd tegen de White Sox in het rechtsveld begon en twee slagbeurten kreeg. Hij sloeg een honkslag, een grondbal ‘up-the-middle’ en werd een keer uitgegooid door tweede honkman Gordon Beckham. De Mariners verloren de wedstrijd uiteindelijk met 6-1.

AB R H RBI BB SO LOB AVG.
Greg Halman RF 2 0 1 0 0 0 0 0.200

De kans is groot dat we vanavond in elk geval Andruw Jones in actie zullen zien in de wedstrijd tussen de Yankees en de Red Sox (Om 1 uur ’s nachts live te zien op MLB.tv). Voor de rest is het nog even afwachten wie we in actie zullen zien komen.

Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: