2011 Predictions: AL Central


De tweede plek in de playoffs in de American League gaat naar de winnaar van de AL Central.  Division. Al jaren gaat de strijd daarin voornamelijk tussen de Twins, Tigers en White Sox. De Cleveland Indians wonnen in 2007 ook nog, maar lijken nu kansloos.

Playoff race
De Twins wonnen de afgelopen twee jaar de division en worden door 63% van jullie ook als favoriet gezien voor de titel in de AL Central. Met een fitte Joe Mauer, Justin Morneau en Joe Nathan steken zij net boven de andere teams in de division uit. Toch zijn de Twins geen zekerheidje voor de titel. Hoe zullen rookies Danny Valencia (3B) en Tsuyoshi Nishioka (2B) presteren? Kan Jim Thome nog een jaar op dit niveau spelen? Hoe doet de jonge bullpen het? En kunnen de Twins dit jaar fit blijven? De White Sox lijken met het aantrekken van Adam Dunn, het herstel van Jake Peavy en het aanblijven van Paul Konerko de grootste concurrent van de Twins. 30% van jullie verwacht dat zij op de tweede plaats zullen eindigen. De pitching van de Sox maakt het verschil tussen hen en de verwachte nummer drie: de Detroit Tigers. De starting rotation van de White Sox lijkt met Peavy, Buehrle, Jackson, Danks en Floyd dieper dan die van de Tigers waar de nummers vier en vijf nog vraagtekens zijn. 43% van jullie verwacht dat de Tigers op de derde plaats zullen eindigen. Toch zullen zij waarschijnlijk lang in de race om de playoffs zijn met dank aan een sterke slagploeg.


Bodem
Onder de top drie zit een groot gat en dan komen de Indians en Royals. Beide teams hebben simpelweg te weinig kwaliteit in de selectie om een goed seizoen te draaien. De Indians hebben met aanwinsten Chad Durbin, Orlando Cabrera en Austin Kearns en de aanwezige talenten Carlos Santana, Fausto Carmona, Grady Sizemore en Matt LaPorta meer talent dan de Royals. 44% van jullie verwacht dan ook dat de Indians op de vierde plaats zullen eindigen. De Royals, die hun ace in een trade naar de Brewers stuurden, kregen in ruil daarvoor de talenten Lorenzo Cain en Alcides Escobar. Ook met deze talenten zullen zij het erg zwaar krijgen dit jaar. Een grote meerderheid van jullie (46%) verwacht dat Kansas op de laatste plaats zullen eindigen in de AL Central.

Predictions
Dit is de eerste division waarin ik het volledig met jullie voorspelling eens ben. De stand in de AL Central zal er volgens mij dan ook zo uit zien:

ABC lezers All Bases Covered W-L Record
1e Twins Twins 91-71
2e White Sox White Sox 87-75
3e Tigers Tigers 82-80
4e Indians Indians 71-91
5e Royals Royals 64-98

 

Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: