2011 Predictions: AL East


De voorspellingen voor de National League zijn bekend. Nu gaan we verder met de American League en we beginnen net als in de NL met de Eastern Divsion. Traditioneel is dit de sterkste divisie van allemaal met de New York Yankees, Boston Red Sox en de laatste jaren mengden ook de Tampa Bay Rays zich in de playoff race. Dit jaar hebben ook de Orioles en de Blue Jays zich versterkt en zal het waarschijnlijk heel erg spannend worden.

Playoff race
Met het aantrekken van slagmensen Carl Crawford en Adrian Gonzalez en pitchers Bobby Jenks en Dan Wheeler lijken de Red Sox op papier de favoriet in de AL East. Een overweldigende meerderheid van jullie (88%) is het daarmee eens. Toch zijn er ook bij de Red Sox nog een paar vraagtekens. Kunnen starters Beckett, Matsuzaka en Lackey herstellen van hun teleurstellende seizoen en krijgen ze productie van hun catcher en korte stop? Hun grootste concurrent is een team met een groter vraagteken: wie worden de vierde en vijfde starter? Op dit moment lijken rookie Ivan Nova en veteraan Freddy Garcia favorieten voor die plekken in de rotation. Ondanks deze vraagtekens verwacht 17% van jullie dat de Yankees de division zullen winnen. 52% denkt dat de Yankees tweede zullen worden. Ook de Rays zullen zich, ondanks het vertrek van vrijwel de gehele bullpen, volgens 30% van jullie mengen in de playoff race in de AL East. De aanwezigheid van veteranen Johnny Damon en Manny Ramirez zal daarin een grote rol moeten spelen.

De rest
Je kunt in deze division eigenlijk niet van een middenmoot of een bodem spreken. Het zou namelijk zo maar kunnen dat de teams die in AL East vierde en vijfde worden in andere divisions zouden meestrijden om de playoffs. 56% van jullie verwacht dat de Blue Jays op de vierde plaats zullen eindigen. Ze raakten Shaun Marcum en Vernon Wells kwijt via trades, maar versterkten de bullpen en verlengden het contract van AL Home Run King Jose Bautista. De Orioles blijven dan over op de laatste plaats in de division en dat is ook de plek waar zij volgens 37% van jullie zullen eindigen. Ondanks het feit dat zij zich versterkten met Justin Duchscherer, Mark Reynolds, J.J. Hardy, Vladimir Guerrero, Kevin Gregg en Derrek Lee.

Predictions
Zelf ben ik het grotendeels eens met jullie voorspelling. Hoewel ik verwacht dat de Orioles met hun nieuwe aanwinsten hoger zullen eindigen dan de Blue Jays. Uitgedrukt in win-loss records zou de stand in de AL East er volgens mij zo uit zien.

ABC lezers All Bases Covered W-L Record
1e Red Sox Red Sox 99-63
2e Yankees Yankees 95-67
3e Rays Rays 90-72
4e Blue Jays Orioles 85-77
5e Orioles Blue Jays 78-85
Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

3 Responses to 2011 Predictions: AL East

  1. De kans zit er inderdaad dik in dat de Red Sox bovenaan eindigen. Ik ben heel benieuwd naar de prestaties van de Orioles en de Blue Jays (onder nieuwe manager waar ik veel vertrouwen in heb). Heb wel een beetje mijn vraagtekens bij de wins totalen die je neerzet, aangezien ze de helft van de wedstrijden tegen elkaar spelen. Maar met een zwakke Central en West divisie kan het natuurlijk wel.

    • sebvisser says:

      Ik heb de Orioles in deze division inderdaad misschien iets te hoog ingeschat, maar ik denk dat zij in de andere divisions mee zouden doen om een plek in de playoffs. Ik denk dat in de andere twee divisions 90 wins genoeg zijn voor de winst. Dat betekent dat er daar een stuk minder wins uit te delen vallen 😛

      • Als je naar de O’s kijkt met Vladdy, Reynolds, Lee, Markakis en Roberts (als hij fit is).. Dan zijn zij inderdaad beter denk ik dan bijvoorbeeld de White Sox of de Tigers, die in de Central meedoen om de divisietitel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: