2011 Predictions: NL Wild Card


De laatste playoff plek die in de National League te vergeven is, is die voor de winnaar van de Wild Card. De Wild Card wordt uitgereikt aan het team met het beste record, dat geen division won. De Wild Cards werden in 1995 geïntroduceerd. Het jaar waarin de MLB werd uitgebreid naar 28 teams en drie divisions per league. Omdat er met drie division winnaars een oneven aantal teams in de playoffs zouden zitten, werd de Wild Card gebruikt om een vierde team in beide leagues aan te wijzen.

Frontrunners
De Braves kregen van jullie de meeste stemmen voor de Wild Card (33%). In hun division hebben ze sterke concurrentie van de Phillies en op papier verwacht iedereen dat de Phils de NL East makkelijk zullen winnen. De Braves zullen dan genoegen moeten nemen met de tweede plaats, maar net als jullie verwacht ik dat zij zich absoluut zullen mengen in de race om de Wild Card. Met pitchers als Hudson, Lowe, Hanson en Jurrjens en slagmensen McCann, Heyward, Uggla, Chipper en rookie Freeman hebben zij een team dat absoluut niet zou misstaan in de playoffs.

Andere kandidaten
Teams die van jullie ook stemmen kregen voor de Wild Card zijn de Brewers, Dodgers, Reds, Giants en Cardinals. De Giants en Cardinals zal volgens een meerderheid van jullie echter hun division winnen en zich in de laatste weken van het seizoen niet druk hoeven maken om de race om de Wild Card. De Reds kregen na de Braves de meeste stemmen, maar de stemming vond plaats voordat we wisten dat Wainwright bij de Cardinals was weggevallen. De Reds lijken nu favoriet voor de NL Central en de Cardinals zullen zich moeten gaan mengen in de Wild Card race. De Cardinals kregen overigens evenveel stemmen voor de Wild Card als de Reds in onze polls. Van de Brewers wordt, dankzij het aantrekken van pitchers Marcum en Greinke en het feit dat Weeks en Fielder gewoon zijn gebleven, door 30% van jullie verwacht dat zij de Wild Card zullen pakken. Zij kregen echter wel minder absolute stemmen dan de Cardinals en Reds, die in dezelfde division spelen.

In de NL West gaat de strijd om de titel in de division volgens jullie heel close worden. De Giants kregen weliswaar de meeste stemmen voor de eerste plek in de division, maar de Dodgers bleven niet ver achter. Dat betekent dat de Dodgers volgens de lezers van All Bases Covered van alle teams in de NL West de meeste kans maken op de Wild Card. Met 23% van de stemmen lijken jullie echter niet te verwachten dat zij een hele grote rol gaan spelen in de Wild Card race. Ik zie zelf de Rockies ook als een kandidaat voor de Wild Card met spelers als Carlos Gonzalez, Troy Tulowitzki, Todd Helton en Ubaldo Jimenez.

Predictions
Uit mijn eerdere predictions hadden oplettende lezers al kunnen afleiden van welke teams ik verwacht dat zij mee zullen strijden om de Wild Card. Ik voorspelde dat de Reds en de Dodgers hun divisions zouden winnen, daarom komen bij mij de Cardinals en Giants voor in mijn voorspelling anders dan in jullie voorspellingen. Bovendien verwacht ik dat de Marlins en Cubs nog lang in de race voor de playoffs zullen zijn. Op basis van de records die ik voorspeld heb, zouden de Braves en de Giants gelijk eindigen en moet er een extra playoff wedstrijd aan te pas komen. In deze clincher zouden de Giants op papier qua pitching het voordeel moeten hebben. Toch verwacht ik dat de Braves de playoffs zullen bereiken. Ik vind dat zij overall een beter team hebben dan de Giants en verwacht niet dat de Giants hun seizoen van vorig jaar kunnen herhalen.

ABC lezers All Bases Covered W-L Record
WC Braves Braves 92-70
Reds Giants 92-70
Brewers Rockies 88-74
Dodgers Brewers 87-75
Rockies Marlins en Cubs 86-76

Op basis van mijn voorspellingen zouden de National League Division Series er zo uitzien:
Phillies vs. Reds
Dodgers vs. Braves

Ik denk dat de Phillies en Dodgers elkaar zullen ontmoeten in de NLCS en dat de Phillies de National League zullen vertegenwoordigen in de World Series.

Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: