2011 Predictions: NL Central


Na gisteren voorspellingen te hebben gedaan voor de NL East, doe ik dat vandaag voor de National League Central Division. Aan de hand van jullie verwachtingen (polls) en die van mijzelf stel ik de verwachte eindstand in elke division samen. Bij deze division moet ik wel zeggen dat de voorspellingen door de lezers gedaan zijn voordat het nieuws van het wegvallen van ace Adam Wainwright bij de Cardinals bekend werd.

Playoff race
Op papier zijn er in deze division vier teams die meestrijden om een plaats in de playoffs. Voordat we wisten dat Adam Wainwright het het hele seizoen zou missen vanwege een zware blessure aan zijn elleboog, verwachtte 59% van jullie dat de Cardinals op de eerste plaats zou eindigen in de NL Central. Ook de Reds kregen veel stemmen en zij lijken dan ook de favoriet nu de Cardinals een van hun belangrijkste spelers moeten missen. Bij de Reds worden grote dingen verwacht van sterspelers Joey Votto, Jay Bruce en Drew Stubbs en jonge pitchers Johnny Cueto, Travis Wood, Mike Leake en Aroldis Chapman. De Brewers, die zich versterkten met starters Zack Greinke en Shaun Marcum, ontvingen meer stemmen voor de tweede plaats (50%) dan de Cubs, die zich op hun beurt versterkt hebben met Carlos Pena en Matt Garza. Nu de Cardinals niet meer de grote favoriet zijn, lijkt de playoff race in de NL Central comlpeet open. De Cubs zijn door de lezers op de vierde plaats gestemd, maar maken zeker een goede kans om de division te winnen.


Bodem
Twee teams vallen in deze division buiten de boot. De Astros en de Pirates zullen absoluut niet meedoen in de strijd om de playoffs en de verwachting is dat beide teams opnieuw een ‘losing season’ zullen hebben. Het overgrote deel van jullie verwacht dan ook dat de Astros op de vijfde plaats zullen eindigen (54%) en de Pirates op de zesde en laatste plaats (69%). De kans dat de Pirates hun 19e losing season op rij kunnen ontwijken lijkt dus gigantisch klein.

Predictions
Net als gisteren zal ik mij vandaag weer wagen aan een voorspelling. Ik heb natuurlijk op jullie voor dat ik al weet dat de Cardinals Wainwright zullen missen. Een speler die in de afgelopen twee seizoenen een WAR van rond de 6.0 had. Dat zijn zes wins die in een spannende playoff race wel eens heel duur zouden kunnen zijn. Ik verwacht dat de Reds opnieuw een goed seizoen zullen hebben en dat de Brewers en de Cubs heel lang in de race zullen blijven voor de playoffs. Beide teams zullen zeer waarschijnlijk ook meedoen in de race om de Wild Card in de National League.

ABC lezers All Bases Covered W-L Record
1e Cardinals Reds 93-69
2e Reds Brewers 87-65
3e Brewers Cubs 86-76
4e Cubs Cardinals 84-78
5e Astros Astros 69-93
6e Pirates Pirates 55-107
Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: