Bernadina reports to camp in great shape


Roger Bernadina, die in Spring Training de strijd aan moet gaan met Rick Ankiel en Michael Morse om een basisplaats in het linksveld van de Washington Nationals. De Washington Post kwam met een van de berichten waar ik het een aantal dagen eerder al over had: “Roger Bernadina shows up at Spring Training in the best shape of his life”.

Krachttraining
Het verhaal over Bernadina konden zij echter staven met een foto van Bernadina, waarop te zien is dat zijn biceps behoorlijk gegroeid zijn. ‘The Shark’ meldde zich vorige week in Viera, Florida voor Spring Training bij de Washington Nationals, waar ook Shairon Martis zal vechten voor een plekje op het active roster van de Nats. Bernadina gaf toen aan dat de reden dat hij in goede vorm is, is dat hij in de winter in Nederland twee keer per dag krachttraining deed en bovendien twee keer in de week met het Nederlands team meetrainde. Hij is extra hard gaan trainen deze winter omdat hij richting het einde van vorig seizoen merkte dat hij moe werd: “In August, I was fine. In September, I ran out of gas a little bit. It’s that mental grind. For next time, I’ll know it. It is definitely a long season. But it’s no excuse. What happened, I can only learn from it.”

Strijd
Bernadina’s belangrijkste concurrenten voor de positie in het linksveld zijn zoals gezegd Rick Ankiel en Michael Morse. Ankiel is een bekende naam. Hij brak in 1999 door in de Major League als talentvolle pitcher van de Cardinals. Hij had te veel last van controleproblemen om uit te groeien tot een vaste waarde en besloot in de minors te proberen om het als slagman wel te halen. In 2007 keerde hij als outfielder terig in de Majors en in 2008 (zijn eerste volledige seizoen) sloeg hij .264 met 25 home runs en 71 RBIs. In de twee seizoenen die daarop volgden, kon hij echter totaal niet overtuigen. Hij sloeg in beide jaren gecombineerd slechts .232 met 17 home runs en 62 RBIs. De Nationals hopen dat Ankiel terug kan keren op zijn oude niveau, maar die kans lijkt niet erg groot.

Morse is een minder bekende naam, maar waarschijnlijk wel de grootste concurrent van Bernadina. De 28-jarige outfielder speelde eerder voor de Mariners en leek vorig seizoen net als Bernadina voor het eerst echt door te breken bij de Nationals. Morse sloeg .289 met 15 home runs en 41 RBIs in slechts 266 at bats. De kans lijkt groot dat Morse en Bernadina beiden veel speeltijd zullen krijgen. In de onderlinge strijd heeft de Nederlander het voordeel dat hij defensief sterker is dan de Amerikaan. Het is een van de vele interessante position battles om in de gaten te houden tijdens Spring Training.

Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: