Cards fail to make deadline; Pujols free agent after season


Zoals bekend heeft Albert Pujols de Cardinals een deadline gegeven om tot een nieuwe verbintenis te komen. Die deadline was vandaag om 12 uur plaatselijke tijd (zes uur bij ons). De Cardinals hebben zojuist tijdens een persconferentie bekend gemaakt dat zij niet tot een nieuwe overeenkomst zijn gekomen met hun superster.

Het contract van de eerste honkman loopt na dit seizoen af en hij stelde deze deadline om ervoor te zorgen dat hij zich tijdens het seizoen niet hoefde te richten op randzaken, maar lekker alleen met honkbal bezig kon zijn. Pujols heeft in zijn contract een clausule waarin hij elke trade naar een ander team kan verbieden en heeft al aangegeven dit te zullen doen als zo’n trade tijdens het seizoen ter sprake komt. Dit betekent dat Pujols na afloop van het seizoen free agent zal worden.

Kapers op de kust
‘Phat Albert’ is op zoek naar een contract voor op de lange termijn. Hij is inmiddels boven de dertig en wil verzekerd zijn van een langdurig verblijf in de Majors. De Cardinals zijn bereid om Pujols veel geld te bieden, maar het lijkt er tot nog toe op dat de onderhandelingen stuk lopen op de duur van het nieuwe contract. De Cards vinden het risico te groot om een speler van boven de dertig een langdurig contract aan te bieden. Toch liet de eigenaar van de Cardinals weten na het seizoen met een positief gevoel de onderhandelingen te zullen hervatten. Hij zal het dan echter op moeten nemen tegen kapers op de kust, zoals wellicht de Cubs of de Yankees.

Arbitration nieuws
In ander nieuws vandaag tekenden Rickie Weeks en Delmon Young vandaag contracten waarmee zij een arbitration hearing met hun team ontweken. Weeks tekende een vijfjarig contract voor 50 miljoen dollar bij de Brewers, terwijl Young genoegen moest nemen met een eenjarig contract ter waarde van 5.75 miljoen dollar. Gisteren werd al bekend dat ook Kelly Johnson en de D’backs een arbitragezaak ontweken met een eenjarig contract voor 5.85 miljoen dollar. Op dit moment zijn alleen nog Hunter Pence en Jose Bautista onderweg naar een arbitration hearing.

Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: