The latest on the arbitration cases [UPDATE]


Deze week staan de laatste arbitration hearings gepland, vandaar een snelle update van het laatste nieuws rondom de betreffende spelers en teams. Vorige week werd al bekend dat Josh Hamilton en de Rangers arbitration ontweken via een nieuw tweejarig contract en dat de Angels hun arbitragezaak tegen Jered Weaver wonnen waardoor hij 7.37 miljoen dollar zal verdienen in 2011.

Shaun Marcum vs. de Milwaukee Brewers
Deze zaak stond gepland voor 10 februari, maar bereikte nooit de rechtzaal. Marcum en de Brewers bereikte een overeenstemming over een nieuw eenjarig contract ter waarde van 3.95 miljoen dollar. Marcum had om 5 miljoen gevraagd, terwijl de Brewers slechts 3 mljoen wilden bieden. Uiteindelijk bereikten zij dus net op tijd een compromis.

Luke Scott vs. de Baltimore Orioles
De arbitragezaak tussen Scott en de O’s zou vandaag plaatsvinden, maar beide partijen kwamen tot een overeenkomst voor een jaar. Scott vroeg om 6.85 miljoen, terwijl de Orioles maar 5.7 miljoen boden. Ook deze speler kwam met zijn team tot een compromis. Scott zal in 2011 6.4 miljoen dollar verdienen. Hij sloeg .284 met 27 home runs in 2010.

Jose Bautista vs. de Toronto Blue Jays
Deze partijen lijken nog wel op weg naar een arbitration hearing, die vandaag plaats moet vinden. Bautista gaf aan graag een meerjarig contract te willen tekenen bij de Blue Jays, voor wie hij in 2010 54 home runs sloeg. De Home Run King van de MLB in 2010 lijkt een goede kans te maken op een grote salarisverhoging in 2011. Later uiteraard meer.

James Loney vs. de Los Angeles Dodgers
Loney, die in 2010 3.2 miljoen dollar verdiende en .267 sloeg met 10 home runs en 88 RBIs, vroeg om 5.25 miljoen dollar in 2011. De Dodgers boden niet meer dan 4.7 miljoen dollar. De beide partijen leken op weg naar een arbitration hearing, maar kwamen net op tijd tot een nieuw eenjarig contract ter waarde van 4.85 miljoen dollar.

Carlos Marmol vs. de Chicago Cubs
De zaak tussen deze twee partijen staat voor morgen op de planning, maar beide partijen verwachten snel tot een nieuw contract voor de lange termijn te komen. De Cubs gaven via GM Jim Hendry aan dat de kans groot is dat zij vanavond het nieuws van het nieuwe contract met de closer, die in 2010 38 saves pakte, naar buiten brengen.
UPDATE: Marmol en de Cubs hebben vandaag inderdaad bekendgemaakt dat zij tot een nieuwe overeenkomst zijn gekomen. De reliever tekende een driejarig contract en zal gedurende zijn contract 20 miljoen dollar verdienen.

Kelly Johnson vs. de Arizona Diamondbacks
De datum voor deze arbitragezaak was nog niet bekend gemaakt, maar nu is bekend dat de zaak morgen ingepland is. Johnson kende in 2010 een sterk seizoen.284 sloeg met 26 home runs en 71 RBIs vroeg om 6.5 miljoen dollar, terwijl de D’backs niet verder dan 4.7 miljoen wilden gaan. Morgen horen we welk bedrag het is geworden.

Jeremy Guthrie vs. de Baltimore Orioles
Nog een speler van de Orioles die op weg leek naar een arbitration hearing. Ook Guthrie tekende echter een nieuw eenjarig contract bij de O’s. Hij gaat 5.75 miljoen dollar verdienen in Baltimore in 2011, precies het middelpunt tussen vraag en aanbod van speler en team.

Delmon Young vs. de Minnesota Twins
Over deze aanstaande arbitragezaak is van alle zaken het minst bekend. De datum is nog altijd niet publiekelijk bekend gemaakt en er is weinig tot geen nieuws over een mogelijk nieuw contract. Young verdiende vorig seizoen 2.6 miljoen en sloeg .298 met 21 home runs en 112 RBIs. Hij vindt zelf dat hij 6.25 miljoen moet gaan verdienen, terwijl de Twins hem maar 4.65 miljoen dollar willen bieden. De komende week zal bekend worden welke van de twee bedragen zijn salaris zal worden in 2011.

Rickie Weeks vs. de Milwaukee Brewers
Weeks heeft de Brewers een deadline gegeven voor het onderhandelen over een nieuw contract. Zodra hij zich voor Spring Training meld, een dag voor de arbitration hearing op 17 februari, wil hij zich volledig richten op honkbal en niet meer met randzaken bezig zijn. Weeks vroeg om 7.2 miljoen dollar in 2011, maar de Brewers willen maar 4.85 miljoen dollar betalen. Dit verschil is zo groot, dat een arbitration hearing noodzakelijk lijkt.

Hunter Pence vs. de Houston Astros
Dit is de laatste hearing van dit jaar. Hij staat gepland op 18 februari en er zijn weinig aanwijzingen die erop wijzen dat beide partijen voor die tijd nog tot een nieuwe overeenkomst zullen komen. De Astros hebben in het verleden vaak arbitragezaken van hun spelers gewonnen, maar Pence, die in 2010 .282 sloeg met 25 home runs en 92 RBIs, denkt dat hij een goede kans maakt in de rechtszaak. Pence vroeg om 6.9 miljoen dollar, terwijl de Astros slechts 5.15 miljoen bieden. Na 18 februari weten we van al deze spelers hoe hun zaken zijn afgelopen. ABC houdt je op de hoogte!

Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: