Ohlendorf wins arbitration case; twelve hearings to follow


In de eerste arbitration hearing van 2011 versloeg pitcher Ross Ohlendorf de Pittsburgh Pirates. Hij was een van de dertien spelers die ‘arbitration eligible’ waren en er met hun team nog niet uitgekomen zijn. Als speler en team er niet uit komen, volgt er een arbitration hearing, waarbij drie bemiddelaars de argumenten van beide partijen aanhoren en het salaris van de speler voor het komende seizoen bepalen. Zij kunnen daarbij kiezen tussen het bedrag dat de speler eist en het bedrag dat het team bereid is te bieden. Een compromis is bij een arbitration hearing niet mogelijk. Vaak zie je dat teams en spelers zelf nog tot een compromis komen voordat het tot een arbitragezaak komt, maar elk jaar blijft er een aantal spelers over waarvoor een rechtszaak uitkomst moet bieden. Het volledige proces rondom arbitration vind je hier.

Ohlendorf
In de eerste arbitragezaak van het jaar stonden dus pitcher Ross Ohlendorf en de Pittsburgh Pirates recht tegenover elkaar. Ohlendorf had ruim 2 miljoen dollar geëist, terwijl de Pirates hem maar 1.4 miljoen dollar boden. De bemiddelaars stelden Ohlendorf, die vorig jaar 1-11 ging met een ERA van 4.07, in het gelijk en hij zal daarom in 2011 2.025 miljoen dollar verdienen. De pitcher, die in zijn carrière naast de Pirates ook voor de Yankees uitkwam, was arbitration eligible omdat hij een ‘Super Two Status’ heeft (zie voor uitleg hierover het stuk over arbitration).

Meer hearings volgen
De twaalf overige spelers die er nog niet uit zijn met hun team zijn niet de minsten. Onder hen bevinden zich een MVP en een Home Run King. De arbitration hearing van Home Run King Jose Bautista vindt aanstaande maandag plaats. Bautista, in 2010 goed voor 54 home runs, vraagt om 10.5 miljoen dollar, maar de Blue Jays willen niet meer dan 7.6 miljoen dollar betalen. MVP Josh Hamilton wil in 2011 12 miljoen dollar verdienen, maar de Rangers bieden hem slechts 8.5 miljoen.
Andere grote namen op de lijst van overgebleven spelers zijn Hunter Pence, Shaun Marcum, Jered Weaver, Rickie Weeks en Carlos Marmol. Hieronder vindt je de complete lijst met eisen van de spelers, aanbiedingen van de teams en data van de hearings.

Naam Eis speler Aanbieding team Datum hearing
Jose Bautista 10.5 miljoen 7.6 miljoen 14 februari
Jeremy Guthrie 6.5 miljoen 5 miljoen 16 februari
Josh Hamilton 12 miljoen 8.7 miljoen 14 februari
Kelly Johnson 6.5 miljoen 4.7 miljoen n.n.b.
James Loney 5.25 miljoen 4.7 miljoen n.n.b.
Shaun Marcum 5 miljoen 3 miljoen 10 februari
Carlos Marmol 5.65 miljoen 4.1 miljoen 15 februari
Hunter Pence 6.9 miljoen 5.15 miljoen 18 februari
Luke Scott 6.85 miljoen 5.7 miljoen 14 februari
Jered Weaver 8.8 miljoen 7.37 miljoen 9 februari
Rickie Weeks 7.2 miljoen 4.85 miljoen 17 februari
Delmon Young 6.25 miljoen 4.65 miljoen n.n.b.

Van sommige spelers is de datum nog niet bekend, omdat de teams deze datum niet publiekelijk bekend willen maken. Van andere spelers is bekend dat zij nog druk aan het onderhandelen zijn met hun team voor nieuwe contracten voor de lange (Marmol) en de korte termijn (Hamilton). De komende dagen en weken zal er veel nieuws komen rond deze nieuwe contracten. Ik houd je op de hoogte!

Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: