O’s sign Vladimir Guerrero to one-year contract


Vladimir Guerrero heeft een eenjarig contract getekend bij de Baltimore Orioles. Met Vlad voegen de Orioles opnieuw een goede speler toe aan de selectie en vullen ze een gat in de lineup op. Guerrero zal bij de Orioles de fulltime DH worden en wordt de cleanup hitter van de O’s, die zich dit jaar behoorlijk versterkt hebben.

Onderhandelingen
De geruchten over een contract tussen Guerrero en de Orioles gingen al een tijdje door de wandelgangen. In eerste instantie wilde Baltimore niet hoger bieden dan vijf miljoen dollar, terwijl Guerrero om acht miljoen vroeg. De zaakwaarnemer van Vlad gaf aan dat Guerrero al een bod van acht miljoen dollar van een ander team op zak had, maar toch graag voor de O’s wilde spelen. Hier werd door de pers sceptisch op gereageerd, waarom zou hij dan niet gewoon het andere contract tekenen? Uiteindelijk bleken de Orioles toch bereid de portemonnee te trekken en kreeg Vlad de 8 miljoen dollar waar hij om vroeg. Het contract is voor één seizoen, maar hij zal het geld echter over verschillende jaren ontvangen.

Top slagman
Met het aantrekken van Vladimir Guerrero voegen de O’s één van de beste slagmensen van de afgelopen jaren. Vlad speelde de afgelopen jaren altijd voor teams die meestreden om de playoffs en de O’s hopen dat hij als een soort leider kan fungeren voor het relatief jonge team. In 2010 bereikte Guerrero met de Rangers de World Series, na een seizoen waarin hij .300 sloeg met 29 home runs en 115 RBI’s. Over zijn gehele loopbaan slaat hij .320 met 436 home runs en 1433 RBIs. In 2004 werd hij MVP in de American League.

Sterke AL East
In de serie ’30 teams in 30 days’ heb je al kunnen lezen dat alle teams in de AL East er erg sterk uit zien. Deze division is traditioneel gezien al jaren de zwaarste in de MLB, maar lijkt dit jaar met de zwaar versterkte Orioles nog een stuk zwaarder geworden te zijn. Naast Guerrero trokken de O’s namelijk al J.J. Hardy, Mark Reynolds, Derrek Lee en Kevin Gregg aan. Bovendien werd gisteren officieel bekend gemaakt dat ook startende werper Justin Duchscherer aan de selectie is toegevoegd. Hij kwam door medische keuring en zal samen met Jeremy Guthrie de jonge starting rotation aan moeten voeren. Orioles fans hopen dat hun team voor het eerst sinds 1997 weer de playoffs kan bereiken. Adam Jones, de jonge outfielder van de O’s, liet op Twitter weten blij te zijn met de komst van zijn nieuwe teamgenoot: “We got our cleanup hitter. He’s a masher!”

Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: