Andy Pettitte retires from Major League Baseball


Andy Pettitte, jarenlang een van de beste linkshandige werpers in de MLB, heeft zojuist tijdens een persconferentie in Yankee Stadium bekend gemaakt te stoppen met honkbal. ‘Dandy Andy’ liet weten fysiek nog wel in staat te zijn om te spelen, maar mentaal niet meer klaar te zijn voor de lange sleur van het honkbalseizoen. “Ik vertelde mijn vrouw dat ik weer wilde gaan spelen, maar toen ik mijn koffers wilde pakken, voelde ik dat ik niet de juiste motivatie had om door te gaan. Op dat moment heb ik besloten te stoppen.”

Winningest pitcher in playoff history
Pettitte brak in 1995 door bij de Yankees en maakte met dat team de succesvolle periode in de laatste jaren van de vorige eeuw mee. In 2004 maakte hij de overstap naar de Astros om dichterbij zijn familie in Texas te zijn. Ook met de Astros was hij succesvol en bereikte hij in 2005 zelfs de World Series. Later in zijn carrière kon hij de lokroep van zijn grote liefde, de Yankees, niet weerstaan een keerde hij terug in New York om nog een keer de World Series te winnen in 2009. Na het seizoen 2010, waarin hij met de Yankees opnieuw de playoffs bereikte en 11-3 ging met een ERA van 3.28, besloot hij een einde te maken aan zijn honkballoopbaan.

Pettitte eindigt met een career record van 240-138 en een ERA van 3.88. Pettitte gaat de geschiedenis in als een van de meest succesvolle pitchers ooit in de postseason. Hij heeft in zijn loopbaan een record van 19-10 (geen enkele andere pitcher won ooit zoveel wedstrijden in de playoffs) met een ERA van 3.83 in de playoffs. In 2009 schreef Pettitte geschiedenis door als eerste pitcher ooit de clinchers (winnende wedstrijden van een ‘best-of’ serie) van alledrie de playoff series als winnende pitcher achter zijn naam te schrijven. Hij stond in totaal acht keer in de World Series en won vijf ringen, alle vijf met de Yankees.

Bij de Yankees laat hij een groot gat achter in de starting rotation. Bartolo Colon, Freddy Garcia, Ivan Nova en Sergio Mitre zullen strijden om zijn plek. Pettitte gaf aan dat hij voorlopig bij zijn kinderen in de buurt zal blijven om hen op te zien groeien, maar sloot niet uit ooit in een andere rol terug te keren bij de Yankees. De fans in New York zullen hem missen en hebben op verschillende fora al aangegeven te hopen dat nummer 46 ‘retired’ zal worden door de Yankees.

Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: