Nationals designate Shairon Martis for assignment


De Washington Nationals hebben Shairon Martis van het 40-man roster afgehaald. Dat kan alleen door ‘designation for assignment’.

Gevolgen
Er kunnen nu verschillende dingen gebeuren met Shairon Martis.
1. De Nationals kunnen hem binnen tien dagen weer terugplaatsen op het 40-man roster.
2. De Nationals kunnen hem op de ‘waiver list’ plaatsen.
3. De Nationals kunnen hem traden.
4. De Nationals kunnen hem releasen.

De eerste optie lijkt erg onwaarschijnlijk. Martis kwam al sinds 2009 niet meer uit in de Major League en werd niet voor niets geschrapt van het roster. De Nationals zullen hem daarom op de ‘waiver list’ zetten. Dit houdt in dat hij officieel heel even zonder club zit en dat andere teams hem kunnen claimen. Als hij geclaimd wordt, zullen de Nationals en het team waardoor hij geclaimd is proberen om een trade te bewerkstelligen. Wordt hij niet geclaimd dan kunnen de Nationals hem ‘releasen’ of een minor league contract aanbieden.

Kiest Martis ervoor om een minor league contract te tekenen dan zal hij terugkeren in Triple-A bij de Harrisburg Senators. Als de Nationals hem releasen kan hij bij een ander team tekenen. De kans bestaat ook dat hij, net als landgenoot Hainley Statia, bij een team uit een van de verschillende Independent Leagues tekent. Statia kreeg geen contract meer van de Angels en speelt volgend seizoen voor de Lancaster Barnstormers.

De 23-jarige Martis kwam in 2008 en 2009 in 19 wedstrijden uit voor de Nationals en ging daarin 6-6 met een ERA van 5.33. In Nederland kennen wij hem vooral van de no-hitter die hij in de World Baseball Classic van 2006 gooide voor het Nederlands team in de wedstrijd tegen Panama. Hij werd bovendien al eens Europees kampioen met Nederland in 2007 en was lid van het Nederlands team dat deelnam aan de Olympische Spelen in Peking in 2008.

Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

2 Responses to Nationals designate Shairon Martis for assignment

  1. Pingback: Nationals outright Shairon Martis to Triple-A « All Bases Covered

  2. Pingback: Recent transactions « All Bases Covered

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: