Manny and Damon reunited in Tampa Bay


Manny Ramirez en Johnny Damon tekenden vrijdagavond beiden een eenjarig contract bij de Tampa Bay Rays. Het duo speelde eerder samen bij de Boston Red Sox tussen 2002 en 2005. Samen waren ze een zeer belangrijk onderdeel van het team dat in 2004 de World Series won.

Damon vertrok na het seizoen van 2005 naar de grote rivaal de New York Yankees via free agency. Dit werd hem in Boston niet in dank afgenomen. Bij zijn terugkeer in Boston in het uniform van de Yankees waren er gemengde reacties. Sommige fans juichten hem toe en anderen schreeuwden hem na. Een spandoek met de woorden “No arm, no beard, no thanks!” kwam veelvuldig in beeld. Het refereerde aan zijn zwakke arm en zijn korte haar en gladde gezicht dat hij had omdat hij zich van de Yankees moest scheren. Bij de Red Sox verwierf Damon een cultstatus omdat hij er bij liep als een soort ‘caveman’ met lang haar en een volle baard. Voor de Yankees sloeg Damon in vier jaar 77 home runs, kwam hij tot een slaggemiddelde van .285 en had hij 296 RBIs. Hij had vooral in zijn laatste jaar een belangrijk aandeel in de winst van de World Series met 24 home runs en 82 RBIs. Zijn double steal in de World Series is nu al een van de meest legendarische baserunning plays aller tijden.

In 2010 kwam Damon uit voor de Detroit Tigers en bleek dat zijn kwaliteiten op 36-jarige leeftijd behoorlijk minder waren geworden. Het vertrek uit het Yankee Stadium naar het grotere Comerica Park zal daar ook mee te maken hebben gehad, maar Damon kwam nog maar tot een average van .270 met 8 home runs en 51 RBIs. Voor de Rays zal hij in een van de corner outfield spots spelen met rookie Desmond Jennings in de andere hoek.

Manny vertrok halverwege het seizoen 2008 via een trade naar de Los Angeles Dodgers. De Red Sox hadden genoeg van zijn aparte gedrag (‘Manny being Manny’) en waren blij dat ze hem kwijt waren. Ramirez deed het in zijn eerste maanden bij de Dodgers echter zo goed dat ze daar waarschijnlijk snel spijt van kregen. Manny sloeg .398 met 17 home runs en 53 RBIs in slechts 187 slagbeurten. Manny groeide in die tijd uit tot een publiekslieveling in LA. Iedereen liep met lange rasta-pruiken en het linksveld werd omgedoopt tot ‘Mannywood’, vrij naar Hollywood. Het leverde hem een tweejarig contract op bij de Dodgers. In 2009 miste hij echter 50 wedstrijden vanwege een schorsing voor dopinggebruik. Na zijn schorsing sloeg hij in ruim een jaar tijd nog 27 home runs met 103 RBIs voordat hij halverwege vorig seizoen naar de White Sox werd gestuurd. Daar viel Manny, mede dankzij blessures, erg tegen. Hij sloeg slechts .269 met 1 home run en 2 RBIs in 69 at bats. Het is dus de vraag welke Manny de Rays in 2011 te zien krijgen. Hij zal in elk geval fungeren als full time DH.

Onderstaand filmpje bevat misschien wel de meest legendarische play waarin beide spelers een rol hadden. Het is de tweede play in het filmpje. Excuses voor de slechte kwaliteit, maar het is de enige versie die ik op internet kon vinden.

Een andere grote transactie op vrijdag was de trade waarin de Blue Jays Vernon Wells (CF) naar de Angels stuurden voor Mike Napoli (C) en Juan Rivera (OF). De Angels moesten nodig een power bat toevoegen aan de lineup, maar lijken op voorhand in deze trade de verliezer. Ze geven twee goede spelers op voor een van de meest overbetaalde spelers in de MLB. De toevoeging van Wells zorgt voor een slordige extra 75 miljoen dollar op de payroll van de Angels voor de komende vier jaar. Het is voor de Angels te hopen dat zij de Wells van 2010 te zien krijgen, die .273 sloeg met 31 home runs, maar Wells is vaak geblesseerd en kwam de jaren voorafgaand aan vorig seizoen bij lange na niet in de buurt van deze stats.

Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

One Response to Manny and Damon reunited in Tampa Bay

  1. Pingback: 30 teams in 30 days: Tampa Bay Rays « All Bases Covered

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: