Andruw Jones signs with the New York Yankees


Het zat er al weken aan te komen, maar zojuist maakte Jon Heyman (Sports Illustrated) bekend dat het nu rond is: Andruw Jones heeft een eenjarig contract getekend bij de New York Yankees ter waarde van 2 miljoen dollar.

Superstar
Op 15 augustus 1996 debuteerde Jones, geboren op Curaçao, in de Major League. Op 19-jarige leeftijd sloeg hij in zijn eerste wedstrijd voor de Atlanta Braves zijn eerste honkslag. Later dat seizoen maakt hij indruk door in zijn eerste twee slagbeurten in de World Series tegen de Yankees een homerun te slaan. Hij werd daarmee de jongste speler ooit met een homerun in de World Series. In de jaren die daarop volgden groeide Jones uit tot een van de beste spelers in de MLB. Tussen 1998 en 2007 won hij 10 Gold Gloves, was hij vijf keer All-Star en werd hij een keer tweede in de MVP-stemming. Dat was in 2005 toen hij 51 homeruns en 128 punten over de plaat sloeg. Na 2007 ging het bergafwaarts met de carrière van Jones. Hij tekende nog wel een groot contract bij de Los Angeles Dodgers, maar kon daar – mede dankzij blessures – niet overtuigen. Jones stelde zo erg teleur bij de Dodgers (.158 avg en slechts 3 homeruns) dat hij in januari 2009 gereleased werd.

Na 2007 ging het bergafwaarts met de carrière van Jones. Hij tekende nog wel een groot contract bij de Los Angeles Dodgers, maar kon daar – mede dankzij blessures – niet overtuigen. Jones stelde zo erg teleur bij de Dodgers (.158 avg en slechts 3 homeruns) dat hij in januari 2009 gereleased werd. Een jaar later probeerde hij bij de Texas Rangers zijn vorm terug te vinden. Dit lukte deels: zijn slaggemiddelde bleef redelijk laag, maar hij sloeg weer met kracht. In 2009 sloeg hij voor de Rangers 17 homeruns, in 2010 waren dat er voor de Chicago White Sox al weer 19.

Bronx Bomber
Omdat hij weer goede power numbers neerzette en omdat zijn splits tegen lefties er beter uit zagen dan tegen righties, waren de Yankees geïnteresseerd in Andruw. Bij de Yankees zal hij namelijk de rol van vierde outfielder vervullen en vooral spelen in wedstrijden waarin de tegenstander een linkshandige pitcher opstelt. Jones kan op alle outfieldposities uit de voeten en zal vooral in linksveld en midveld spelen op de plaats van de linkshandige Gardner en Granderson. Jones gaat een basissalaris van 2 miljoen dollar verdienen en kan op basis van zijn prestaties een extra 1,2 miljoen dollar in bonussen verdienen. Jair Jurrjens passeerde overigens Jones als best betaalde speler met een Nederlands paspoort in de MLB. Jurrjens tekende een contract voor 3,25 miljoen dollar om arbitration met de Braves te ontwijken.

Met Jones speelt er een nieuwe grote naam – en misschien wel toekomstig Hall of Famer – in het outfield van de Yankees. Grote spelers die hem voorgingen zijn bijvoorbeeld Babe Ruth, JoeDiMaggio, Mickey Mantle, Roger Maris, Reggie Jackson en Bernie Williams. We zullen zien of hij qua spel ook in hun buurt kan komen. Bill James projecteert voor hem een seizoen waarin hij .226 zal slaan met 18 home runs en 52 RBIs. De Yankees zouden hier direct voor tekenen, Andruw zal zelf hopen op meer. We gaan het zien in de komende maanden!

Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

One Response to Andruw Jones signs with the New York Yankees

  1. Pingback: 30 teams in 30 days: New York Yankees « All Bases Covered

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: