Yankees sign Rafael Soriano


In een poging om de bullpen te versterken hebben de Yankees Rafael Soriano voor 3 jaar toegevoegd aan hun selectie. Soriano zal in drie jaar ruim 35 miljoen dollar verdienen bij de ‘Bronx Bombers’.

Van topcloser naar setup man voor de beste closer
Soriano begon zijn carriere bij de Mariners als starter. In 2002 startte hij acht wedstrijden voor Seattle waarvan hij er geen enkele won. Een jaar later werd besloten dat hij het beter eens als reliever kon gaan proberen. In zijn eerste jaar als reliever kwam hij uit in 40 wedstrijden waarin hij 53 innings gooide. Hij won drie wedstrijden, verloor er geen en had een mooi ERA van 1.53. Het jaar erop raakte hij geblesseerd en onderging hij Tommy John surgery. Hij gooide in 2004 en 2005 slechts 10 innings, maar keerde in 2006 sterk terug met een ERA van 2.25 in 60 innings. Een jaar later werd hij in een trade naar de Atlanta Braves gestuurd, waar hij setup man werd van closer Bob Wickman. Later in het seizoen nam hij de taken van closer zelfs van Wickman over. Aan het einde van het seizoen pakte hij nog 9 saves hetgeen hem een tweejarig contract opleverde in Atlanta. In zijn eerste jaar kwam hij door blessureleed, maar 14 keer in actie voor de Braves. Een jaar later pakte hij als closer 27 saves en accepteerde hij aan het einde van het seizoen onverwachts arbitration, terwijl de Braves al Billy Wagner en Takashi Saito aangetrokken hadden. Ze stuurden Soriano toen in een trade naar de Tampa Bay Rays, waar hij definitief door zou breken als closer.

In 2010 was Soriano league leader in saves met 45. Hij eindigde het seizoen met een ERA van 1.73 en was bovendien All Star in het team van de American League. Na een seizoen waarin hij de beste closer van de league was, kwam er maar geen team dat bereid was een contract aan te bieden als closer. Uiteindelijk gaf hij vorige week aan ook een rol als setup man weer te zullen accepteren als dat betekende dat hij bij de Yankees aan de slag kon gaan. General Manager van de Yankees, Brian Cashman, zei echter niet geinteresseerd te zijn in Soriano, omdat hij een Type-A free agent was en dus een first round draft pick zou kosten. Volgens Buster Olney (ESPN) werd de beslissing om Soriano te tekenen dan ook vooral gestuurd vanuit het ‘ownership’. De Steinbrenners en Randy Levine wilden na een – voor de Yankees teleurstellend – offseason toch nog een grote naam binnenhalen.

Soriano is die naam. Hij maakt de bullpen van de Yankees veel sterker en dat was nodig, nu de starting rotation er niet erg sterk uit ziet. De Dominicaan wordt setup man voor Mariano Rivera en komt in een bullpen terecht met Pedro Feliciano, Joba Chamberlain, David Robertson en Boone Logan. Op papier is dit misschien wel de sterkste bullpen in de MLB. De Yankees hopen zich verder nog te versterken via Andruw Jones en Justin Duchscherer.

De Rays verliezen opnieuw een speler. Na eerder Randy Choate, Dan Wheeler, Carl Crawford en Carlos Pena kwijt te zijn geraakt aan free agency en Matt Garza en Jason Bartlett via trades, tekende vandaag ook Grant Balfour een contract bij een ander team: de Athletics. Ook Balfour was een Type-A free agent en levert de Rays een first round en supplemental draft pick op. Zoals het er nu uitziet, hebben de Rays in de draft van 2012 voordat de tweede ronde begint al tien spelers gedraft.

Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

One Response to Yankees sign Rafael Soriano

  1. Pingback: 30 teams in 30 days: New York Yankees « All Bases Covered

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: