Arbitration eligible players


Vorige week heb ik het proces van arbitration uitgelegd. Nu we weten hoe het werkt, is het interessant om te zien hoe het in de praktijk gaat. Dit jaar komen in totaal 217 spelers in aanmerking voor arbitration. Dat betekent dus dat zij tussen de drie en zes jaar actief zijn in de MLB (of twee jaar als zij de Super Two Status hebben).

Superstars
De twee grootste namen op deze lijst zijn zonder meer de MVP’s van vorig jaar: outfielder Josh Hamilton van de Texas Rangers (AL) en eerste honkman Joey Votto van de Cincinnati Reds (NL). Naast de twee beste spelers van het vorige seizoen maken ook veel All-Stars en andere grote namen aanspraak op arbitration. Prince Fielder (1B, Brewers), Heath Bell (RP, Padres), Joanthan Papelbon (RP, Red Sox), Jose Bautista (3B, RF, Blue Jays), Shin-Soo Choo (OF, Indians), Chad Billingsley (SP, Dodgers), C.J. Wilson en Nelson Cruz (SP en OF, Rangers), Shaun Marcum (SP, Brewers), Phil Hughes (SP, Yankees) en Delmon Young (OF, Twins) behoren tot de groep van 217 spelers, die in aanmerking komen voor arbitration. De complete groep – met daarin ook Jair Jurrjens – vind je hier.

Speler vs. team
Je zult zien dat van deze 217 er maar erg weinig zaken zullen uitlopen op een ‘arbitration hearing’ waarbij de speler en het team lijnrecht tegenover elkaar komen te staan en het team aan moet geven waarom zij vinden dat de speler geen hoger salaris verdient. Je kunt je voorstellen dat dit voor de band tussen team en speler geen goede zaak is en daarom proberen veel teams arbitration te ontwijken door de speler een contractverlenging aan te bieden of door de speler te traden naar een ander team. Vorig jaar kwamen zelfs maar acht hearings voor.

Proces
De spelers hebben tot 15 januari de tijd om arbitration aan te vragen. Als ze dat doen dan moeten speler en team hun gewenste bedrag op 18 januari bekend maken. Tussen 1 en 21 februari zullen de hearings plaatsvinden en bepalen de ‘arbitrators’ of de speler zijn gewenste salaris krijgt of dat het team haar zin krijgt en de speler een lager salaris krijgt. Na 15 januari kunnen we veel nieuws verwachten van het arbitration front. Spelers zullen hun gewenste bedragen krijgen, teams zullen proberen om arbitration te ontwijken door hun spelers meerjarige contracten aan te bieden en er zullen een aantal zaken voor komen in arbitration hearings. All Bases Covered houdt je de komende weken op de hoogte!

Even iets heel anders: Bert Blyleven en Roberto Alomar kregen vandaag hun Hall of Fame shirt en pet en gaven daar een persconferentie. Blyleven maakte zijn reputatie van grapjas daar meer dan waar. Het filmpje zie je hier.

Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: