Best remaining free agents part 2: Outfield & DH


Het tweede deel in de serie over de best overgebleven free agents gaat over de outfielders en de DH’s. Per positie behandel ik de beste optie en geef ik aan waar hij waarschijnlijk terecht zal komen.

Linksveld
Scott Podsednik
Na het wegvallen van Carl Crawford uit deze lijst was de spoeling behoorlijk dun. Er is eigenlijk maar een speler over die aanspraak maakt op een basisplaats, de rest zal het hoogstwaarschijnlijk moeten doen met een rol als vierde outfielder of utility speler. Podsednik staat vooral bekend om zijn snelheid. In 2004 was hij league leader in stolen bases toen hij voor de Milwaukee Brewers 70 honken stal. Hij kwam in de daaropvolgende seizoenen nog maar een keer in de buurt, in 2005 stal hij 59 honken. De laatste seizoenen is hij goed voor rond de 30 stolen bases per jaar. Vorig seizoen kwam hij uit voor de Kansas City Royals en de Los Angeles Dodgers. Over het hele seizoen sloeg hij .297 en had hij een OBP. (On Base Percentage) van .342. Met zijn snelheid en zijn slaggemiddelde is hij een kandidaat voor de eerste positie in de slagvolgorde. De Los Angeles Angels zijn een team die nog een lead-off zoeken en hebben nog geen vaste linksvelder. De kans bestaat ook nog dat het andere team uit Los Angeles, de Dodgers, hem terugwillen in het linksveld.

Midveld
Jim Edmonds
De markt voor de center fielders is nog dunner. Na Jim Edmonds zijn Rick Ankiel, de man die eerst als pitcher faalde in de Majors en terugkeerde als outfielder, en Dewayne Wise de beste opties. Wise kennen we nog van deze vangbal, die er in het seizoen 2009 voor zorgde dat de perfect game van Mark Buehrle intact bleef. Van de zes overgebleven opties onder de midvelders had de nestor Edmonds (41) in 2010 de beste statistieken. Na een jaar niet gespeeld te hebben, sloeg hij in 2010 voor de Brewers en Reds .276 met 11 homeruns. Het is echter nog maar de vraag of Edmonds zijn carrière zal verlengen, vlak na het seizoen gaf hij aan te twijfelen en sindsdien hebben we niet veel meer van hem gehoord. Mocht hij met pensioen gaan dan is Rick Ankiel de beste optie. Hij heeft echter een slecht seizoen achter de rug en zal waarschijnlijk genoegen moeten nemen met een rol als parttime speler. Hij zal dan vooral tegen rechtshandige werpers spelen. De Giants hebben al interesse in hem getoond.

Rechtsveld
Magglio Ordonez
Ordonez is verreweg de beste optie in het rechtsveld. Dankzij een blessure kwam hij in slechts 84 wedstrijden uit voor de Detroit Tigers. Hij sloeg daarin wel goed: .303 met 12 homeruns en 19 RBI. De Venezolaan is al zijn hele carrière goed voor een slaggemiddelde boven de .300 en rond de 25 homeruns per seizoen. Het is de vraag of hij nu fit kan blijven. Voordat de Red Sox een contract tekenden met Carl Crawford waren zij ver in de onderhandelingen met Ordonez. Nu lijkt de kans echter groot dat hij terugkeert bij de Tigers, die hem graag terug willen hebben.

Aangewezen slagman
Vladimir Guerrero, Jim Thome, Manny Ramirez, Johnny Damon & Jason Giambi
De markt voor DH’s is aanzienlijk dieper dan die voor de outfielders. Hideki Matsui was de eerste DH die een contract tekende: hij speelt volgend seizoen bij de Oakland Athletics. Bovenstaande spelers zijn mannen die aan slag nog sterk zijn, maar door hun leeftijd niet meer in aanmerking komen voor een basisplaats op een veldpositie. Samen sloegen deze vijf spelers in hun carrière 2210 homeruns. Vorig seizoen had Guerrero het beste jaar van deze groep met 29 homeruns, ruim 100 RBI en een slaggemiddelde van exact .300. Ook Jim Thome had een sterk seizoen, voor de Twins sloeg hij 25 homeruns. Ik acht de kans groot dat beide spelers hun contract bij hun huidige clubs zullen verlengen. Manny Ramirez en Johnny Damon hebben voor hun doen minder goede seizoenen achter de rug. Toch is er nog veel interesse voor beide spelers. Teams als de Rays en de Angels zijn nog op zoek naar een DH. Damon lijkt voor de Angels een goede optie, omdat hij ook als lead-off kan fungeren. Voor Giambi wordt het een lastig verhaal. Hij heeft al een aantal seizoenen niet veel meer laten zien, maar heeft al laten weten dat hij zeker niet wil stoppen. De Rays schijnen interesse getoond te hebben.

Dit was deel 2 uit de serie, morgen volgt deel 3 met de pitchers.

Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

One Response to Best remaining free agents part 2: Outfield & DH

  1. Pingback: What to expect in January? « All Bases Covered

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: