Best remaining free agents part 1: Infield


De drie beste free agents zijn inmiddels van de markt. Jayson Werth (Washington Nationals), Carl Crawford (Boston Red Sox) en Cliff Lee (Philadelphia Phillies) tekenden alle drie een contract voor minimaal 5 jaar en meer dan 100 miljoen dollar. Deze post is de eerste in een serie waarin ik per positie de best overgebleven free agents zoek en kijk ik bij welke teams deze spelers het beste passen. Als eerste de infielders:

Catcher
Bengie Molina:
Hij begon vorig seizoen bij de San Francisco Giants en werd halverwege het seizoen getrade naar de Texas Rangers. Hij was daarom de enige speler die voor aanvang van de World Series al zeker wist dat hij een World Series Ring zou ontvangen, omdat hij ergens in het seizoen voor het winnende team had gespeeld. Nadat hij met de Rangers verloor van de Giants liep zijn contract af. Hij gaf aan te twijfelen of hij nog wel een jaartje door wilde spelen of dat hij zijn spikes aan de wilgen zou hangen. Tot op dit moment is het nog onduidelijk of hij nog doorgaat. De Cardinals wilden hem inlijven als back-up voor zijn jongere broertje Yadier, maar zij hebben inmiddels Gerald Laird getekend. De Red Sox hebben nog een vacature voor een catcher en Molina is de best beschikbare catcher op de free agent markt. Het lijkt onwaarschijnlijk dat Molina terugkeert bij de Rangers, zij boden hem geen arbitration aan en lijken het seizoen te gaan starten met Matt Treanor en rookie Max Ramirez.

1e honk
Derrek Lee en Adam Laroche:
Lee en Laroche zijn vergelijkbare spelers. Ze slaan voor een average van rond de .275 en slaan per jaar rond de 25 homeruns. Het grootste verschil is dat Laroche linkshandig en Lee rechtshandig is. Beide spelers waren arbitration eligible, maar alleen Laroche kreeg arbitration aangeboden door zijn voormalige team de Diamondbacks. Hij heeft dit niet geaccepteerd en kost het team dat het tekent daarom een supplemental draft pick in de draft van 2011. Omdat beide spelers op elkaar lijken zijn veel teams geïnteresseerd in beide spelers. De kans is groot dat de spelers bij een van de volgende clubs tekenen: Baltimore Orioles, Washington Nationals, San Diego Padres (hebben 1e honkman Adrian Gonzalez naar de Red Sox getrade) of de Toronto Blue Jays, die hun eerste honkman Lyle Overbay naar de Pirates zagen vertrekken.

2e honk
Orlando Hudson:
Vorig seizoen de tweede honkman van de Twins, het jaar ervoor de tweede honkman van de Dodgers en in 2008 tweede honkman van de Diamondbacks. ‘The O-Dog’ is een ‘decent’ defender, die af en toe plays maakt die de highlight reels halen. Hij won in zijn carrière al 4 Gold Gloves en is een career .280 hitter. Vorig jaar zat hij onder dat gemiddelde en sloeg hij slechts .268. Hij stal daarnaast 10 honken. Het zal hem voor volgend seizoen geen groot contract opleveren. Ik verwacht dat hij of terugkeert bij de Twins of tekent voor de Cubs, die op zoek zijn naar een tweede honkman.

3e honk
Adrian Beltre:
Na een aantal magere jaren voor de Seattle Mariners tekende Beltre vorig seizoen een eenjarig contract bij de Red Sox. Voor de Red Sox had hij een geweldig seizoen. Hij sloeg .325 (bijna 50 punten boven zijn career average), 28 homeruns en 49 doubles. Voeg daarbij 102 RBI en je ziet waarom hij de best overgebleven slagman op de free agent markt is. Het is echter zeer onwaarschijnlijk dat hij terugkeert bij de Red Sox, nu zij Adrian Gonzalez hebben toegevoegd als eerste honkman en Kevin Youkilis naar het derde honk zullen schuiven. Het lijkt erop dat Beltre terug zal keren naar de AL West. De Angels en de Rangers lijken het meeste interesse in hem te hebben. Ik verwacht dat de Angels aan het langste eind zullen trekken, zij hebben tot nu toe een zeer teleurstellend offseason en een gat op het derde honk. Het tekenen van Beltre zal de Angels wel een draft pick kosten, Beltre is een Type A free agent en de Red Sox hebben hem arbitration aangeboden.

Korte stop
Orlando Cabrera:
De markt voor korte stops is dit jaar niet erg sterk. Heel even was Derek Jeter beschikbaar, maar de Yankees kwamen snel tot een nieuwe deal met hun ‘captain’. Orlando Cabrera is met zijn 36 jaar al een oudere speler en liet vorig jaar zowel defensief als offensief zien dat zijn kwaliteiten steeds iets minder worden. Toch is er nog voldoende interesse voor de kleine Colombiaan. De kampioen van 2010, de San Francisco Giants, zijn geïnteresseerd. Hij moet daar Edgar Renteria vervangen. Ook de Pirates hebben interesse getoond, maar het is de vraag hoe serieus zij zijn. Er is weinig geld en met Ronny Cedeno hebben ze een vergelijkbare optie in huis. Dan zijn er nog de Reds, het team waarvoor O-Cab vorig jaar uitkwam. Zij hadden een ‘club option’ voor volgend seizoen, maar vonden 4 miljoen per jaar te veel. De kans bestaat dat ze hem voor minder toch resignen. De Reds zitten in een sterke onderhandelingspositie, want zij kunnen het jaar starten met Paul Janish als korte stop. Mijn voorspelling is dan ook dat Cabrera bij de Giants terecht komt.

Tot zover deel 1, morgen deel 2 met de outfielders en DH.

Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

One Response to Best remaining free agents part 1: Infield

  1. Louk says:

    Seb,

    Als beginnend journalist probeer de engelse woorden niet te “vernederlandsen”. Mijn mening, zoek een andere oplossing. Ik weet wat je bedoeld, maar het is zo tweeslachtig. Geen vlees, geen vis, of zoals een hele bekende nederlandse beer ooit zei, “ALS U BEGRIJPT, WAT IK BEDOEL”

    Voor de rest petje af voor je werk, ziet er veel belovend uit.

    Louk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: