Cliff Lee tekent bij de Phillies


Cliff Lee heeft tot grote verbazing van velen een vijfjarig contract getekend bij de Philadelphia Phillies.

Lange tijd leek de strijd om een van de top linkshandige werpers in de Major League te gaan tussen zijn voormalige team Texas Rangers en de New York Yankees. De Yankees boden het meeste geld, maar Lee koos voor de Phillies.

Weken waren de Rangers en de Yankees de enige teams die in de race leken, maar de laatste dagen kwamen er opeens berichten de wereld in over een derde team dat ook probeerde Lee binnen te halen. Het ‘mystery team’ bleek Philadelphia te zijn. Met de Phillies bereikte Lee in 2009 de World Series, nadat hij halverwege het seizoen van de Cleveland Indians was overgekomen.

Starting Rotation
Met de toevoeging van Lee ziet de rotation van de Phillies er erg sterk uit. Met Roy Halladay hebben ze al een ace en de regerend National League Cy Young Award winnaar in huis. Cliff Lee wordt waarschijnlijk tweede starter en zal worden gevolgd door topwerpers Roy Oswalt en Cole Hamels.

Het binnenhalen van de ‘lefty’ kostte de Philadelphia een grote financiele inspanning. De Phillies hebben daarom Raul Ibanez en Joe Blanton op de trading block gezet. Zij hopen door een of beide spelers weg te traden weer wat geld van de inmiddels behoorlijk gestegen payroll vrij te maken.

Wat nu?
De Yankees en Rangers zitten inmiddels met een gat in hun rotation. Beide teams hadden gehoopt de sterke southpaw binnen te halen en moeten nu verder met Plan B. Op de free agent markt zijn niet veel goede werpers meer beschikbaar. Het lijkt erop dat zij nu via trades moeten gaan proberen om hun rotatie te versterken.

Wellicht wagen ze een gokje op een pitcher die terugkomt van een blessure. In een best case scenario krijg je dan een high risk/high reward signing. Mogelijke doelwitten voor beide teams: Brandon Webb (voormalig Cy Young Award winnaar), Justin Duchscherer, Brad Penny en Chien-Ming Wang (voormalig Yankee).

De komende weken zullen uitwijzen hoe de beide teams zich gaan herpakken. De Phillies zijn ondertussen topfavoriet in de NL East en misschien wel voor de World Series.

Advertenties

Over sebvisser
Baseball player and bachelor in Sports Marketing. Trying to help Dutch baseball fans keep up with the news in Major League Baseball

2 Responses to Cliff Lee tekent bij de Phillies

  1. Pingback: 30 teams in 30 days: Philadelphia Phillies « All Bases Covered

  2. Pingback: 30 teams in 30 days: New York Yankees « All Bases Covered

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: